Påvliga Heliga gravens ordens stormästare

Den 15 mars utsåg påven den nyligen utnämnde kardinalen Edwin Frederick O’Brien, pro-stormästare av den Påvliga Heliga gravens av Jerusalem riddarorden (PåvHGO), till stormästare.

Bakgrunden är att stormästaren för PåvlHGO sedan 1949 är en av kardinalerna vid Romerska kurian. Då stormästaren, kardinalen John P. Foley av hälsoskäl inte kunde fortsätta som stormästare utsågs ärkebiskop O’Brien till pro-stormästare den 29 augusti 2011. Stormästaren Foley gick bort den 11 december 2011. Därefter upphöjdes pro-stormästaren O’Brien till kardinal den 18 februari 2012, för att nu bli stormästare.

Annonser

3 reaktioner till “Påvliga Heliga gravens ordens stormästare”

  1. Tyvärr har kardinal O’Brien valt att behålla Baltimores vapen i sitt vapen som stormästare för PåvHGO, trots att han inte längre är ärkebiskop av Baltimore. Vapnet i övrigt är dessutom av mindre god kvalitet, vilket tyvärr inte är ovanligt för amerikanska biskopar.

    1. Intressant! Jag har sett Davor Zovkos uppritningar av vapnet och det slog mig att det var lite väl många fält. Kul att få förklaringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s