Ny oäkta riddarorden med svenska medlemmar

Ännu en oäkta riddarorden som tydligen har svenska medlemmar är Order of The Fleur de Lys. Ordenskorset är ett blått liljekors belagt med en gyllene lilja i mitten, avsett att bäras i ett ljusblått band. Orden för fram en vidlyftig historik på sin hemsida – inte helt ovanligt för oäkta riddarordnar – men källmaterialet i fotnoterna övertygar inte riktigt. Det ser ut som att ordens egentliga historia startar 1995 med en återupplivning av orden.

Intressant nog har orden värvat en kvinnlig medlem av en junior gren av serbiska kungahuset som skyddspatron för både orden och dess stiftelse. Likväl är det inte tillräckligt. Trots ordenskors, mantlar, pompa och ståt samt välgörenhetsarbete är detta inte en riddarorden. För att en orden ska kunna definieras som en sådan måste dess stormästare eller beskyddare vara en statschef eller huvudmannen för ett tidigare regerande furstehus. Denna orden läggs till på http://arnell.cc/illegitim.htm så snart tiden medger det.

Ordensledaren, den ”suveräne storkommendören” har en blogg som dock inte har uppdaterats på länge.

Annonser

One thought on “Ny oäkta riddarorden med svenska medlemmar”

  1. Man upphör aldrig att förvånas över vad folk går med på… Intressant nog verkar det ha deltagit en medlem av ItS:tMLO vid en av deras ceremonier.
    Sen är det ju spännande att den ”suveräne storkommendören” verkar tro att Jesus var gift och hade barn, men det kanske inte är en kristen ”orden”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s