Eins, zwei, drei, vier, fünf, sechs, sieben, acht…

Det finns en gammal slagdänga från tyska syntpionjärerna Kraftwerk som i original heter Nummern, på engelska Numbers, vilket jag osökt kommer att tänka på när jag tittat på bloggstatistiken. I genomsnitt har bloggen för närvarande ca 65 besök om dagen (1 920 besök i månaden) och genomsnittet ökar hela tiden eftersom det var färre besökare i början av bloggens existens. Total 16 000 besök på åtta månader. En stor glädje eftersom det ämne som avhandlas är nästan skrattretande smalt.

Hur är det med hemsidan? Det är lite svårare att avgöra. Tidigare hade jag en räknare på förstasidan, men den bortsåg från att att ett stort antal besök sker via sökningar direkt till undersidor. Eftersom man inte gick via ”huvudingången” registrerades inte besöket. Från mars 1998 till mars 2007 hade mer än 84 000 personer gått via huvudentrén och noterats i räkneverket.

Webhotellets statistik visar endast det senaste halvåret. Maj-oktober gjorde 2 750 besökare 3 536 besök och tittade då på 7 716 olika sidor i genomsnitt under en månad. Om besöksfrekvensen legat hyggligt konstant 2007 och 2012 så skulle det innebära att ca 181 500 besökare gjort 233 376 besök och då besökt 509 256 undersidor de 5,5 åren 2007-2012.

Om man extrapolerar lite siffror (baserat på att 853 har gått via hemsidan huvudentré under en månad i genomsnitt de sista sex månaderna), så skulle det sedan starten mars 1998 bli uppskattningsvis 270 808 besökare som gjort 348 211 besök och då besökt 759 840 sidor.

Visserligen är en hel del av dessa är samma personer som flera gånger går in på hemsidan, men det är ändå en ganska intressant hur stor läsekretsen är med tanke på ämnet. Tänk om jag hade lagt allt i en bok i stället? Då hade det också klirrat lite på bankkontot: eins, zwei, drei, vier, fünf, sechs, sieben, acht

Annonser

2 reaktioner till “Eins, zwei, drei, vier, fünf, sechs, sieben, acht…”

  1. Gör ett riktigt praktverk med fina bilder på de olika utmärkelserna så skulle åtminstone jag köpa boken!

  2. Det finns faktiskt en nästintill avslutad bok, skriven tillsammans med Davor Zovko. Det har varit en tung höst arbetsmässigt för oss båda så vi har inte hunnit med den som planerat. Har även en idé till en ytterligare bok och en intresserad medförfattare/illustratör men här återstår mer arbete för att nå utgivning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s