Från Equites till Milites

Efter att ha rapporterat rätt mycket om riddarordnar och riddare på sista tiden kommer här några inte helt nya nyheter om Försvarsmaktens soldater och deras medaljer.

Den 15 november medaljerades de soldater som mellan maj och september var delaktiga i att en av F7:s Tp 84 transporterade god och passagerare för Isaf i Afghanistan. Det finns en fin bild på nya FMintBM med spänne för missionsområdet.

Den 30 oktober rapporteras att sergeant SarahLinn Håkansson, sonaroperatör på HMS Uppland, har tilldelats KÖMSkvfaBM, d.v.s. Kungliga Örlogsmannasällskapets bronsmedalj i Kvinnoförbundets anda. Läs mer om denna udda och intressanta medalj på medalj.nu.

Den 23 oktober medaljerades KS25 på Trängregementet efter sex månaders tjänst i Kosovo, baserade i kommunerna Pristina och Gracanica.

I Försvarets Forum nr 6 finns en notis om att Rune Nilsson tilldelats Försvarsmaktens medalj ”Sårad i strid” i silver efter att förlorat ögat på UNFICYP-mission. Det skedde den 20 juli 1974 i samband med den turkiska offensiven.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s