Lovligt byte

Jullov för barnen och julledighet för vuxna innebär knappast rast och vila. Men emellan familjens förkylningar, presentinköp/-byten och skottande m.m. så har jag försökt prioritera att byta sajt för informationen och bilderna på http://arnell.cc/gruppl.htm till http://medalj.nu/.

Eftersom civil bärandeordning numera ska vara samma som militär och medalj.nu har en smart sorteringsfunktion behövs inte längre min listsida. Har också tittat igenom en del medaljförkortningar på medalj.nu, bl.a. hushållningssällskapens medaljförkortningar. Ska försöka att hinna gå igenom mailboxen och effektuera förslag på uppdateringar av min hemsida innan vardagen sätter in.

En sak som vore roligt att fullt ut gå igenom och kanske lägga till i medalj.nu är Braunsteins(?) terminologi för att beskriva medaljband, vilket motsvarar blasonering för heraldik. Det går att beskriva band i hur många millimeter olika färger ska vara, men det lämpar sig inte för vardagsbruk. Det är lättare att säga ex. ”bandet är gult med en blå rand på vardera sidan” än ”bandet är 2 mm gult, sedan 4 mm blått, sedan 21 mm gult, sedan 4 mm blått och sist 2 mm gult”.

Annonser

En tanke på “Lovligt byte”

  1. Håller helt med dig vad avser medaljongen. Hur svart kan det vara att lägga till detta på medalj.nu.
    Behövs hjälp så ställer jag gärna upp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s