Veterandagen 2013

Det är svårt att få tiden att räcka till, har några blogginlägg som är på gång.

Tills de kommer länkar jag till några mediala inslag som berör Veterandagen 2013, som firades igår. Försvarsmakten har rapporterat, Wiseman’s Wisdom har bloggat. Svenska Veteranförbundet Fredsbaskrarna återger att menige av 1 klass Rikard Johansson utsetts till Årets veteran.

Expressen har en intervju med sergeant Erik Eklund och korpral Oskar Ekstrand om de insatser de stått för som igår hedrades med FMSMmsv och de har också ett intressant bildgalleri över medaljörerna, som får FMGM/SM/msv (pdf med motiveringar) och FMsis (pdf med motiveringar). Aftonbladet har en ledare om veterandagen satt i ett större sammanhang. Johanne Hildebrant skrev inför dagen i SvD. Däremot finns inget återrapporterat från dagen i dessa tre tidningar. DN har helt missat Veterandagen.

Det mediala inslag som känns mest intressant och hjärtevärmande står dock SVT Sydnytt för, som uppmärksammat att Sveriges ende kvarlevande f.d. NF-soldat Berndt Enström som 99 år ung beger sig till Kristianstad till Stockholm för att fira Veterandagen. NF, Nationernas Förbund var föregångaren till dagens FN och han är den siste av ca 200 frivilliga svenskar som årsskiftet 1934/35 bidrog till att folkomröstningen om Saar-områdets framtid kunde genomföras på ett korrekt sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s