Nyström medaljerad och Vapenbilden 95

Jag har under dagen på Facebook sett att medalj.nu-kollegan och Svenska ordensföreningens ordförande Richard Nyström har erhållit Polisens medalj för god insats. Väldigt roligt och ett stort grattis! Föredömen behövs.

Annars har Svenska Heraldiska Föreningens (SHF) medlemsskrift Vapenbilden nr 95 trillat ner i brevlådan. På s. 3 konstateras att det finns en vakans i redaktionen som uppstått eftersom jag lämnat uppdraget efter cirka fem år. Det har varit ett intressant och roligt uppdrag, men jag kände ett behov av att rensa bland förtroendeuppdragen och jag är mer faleristiker än heraldiker. Jag hoppas att någon annan vågar språnget, kliver fram och bistår med i första hand korrekturläsning men även inslag och idéer kring denna intressanta skrift.

Nummer 95 har fler övergångar mellan heraldik och faleristik än på länge, och det börjar redan på omslaget där heraldiske konstnären och RItS:tMLO Thomas Falk demonstrerar en tunnhjälm, vidare läkaren och RPåvlHGO RItS:tMLO Alexander Scheel-Exners utmärkta artikel om Preussiska/Tyska Järnkorset som år 2013 firar 200 år samt ett par tips om ordensheraldiska böcker. Det finns också ett referat från Carl-Thomas von Kristierson över Kungl. Maj:ts Ordens/SHF:s symposium kring ordnar och heraldik som ägde rum i början av året i samband med SHF:s årsmöte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.