Riddare och vin

Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy.

Benjamin Franklin

En bekant som är vinimportör har tagit fram Riddarvin för Tempelherreorden, både vitt och rött. En del av intäkterna går till Tempelherreordens hjälpverksamhet, vilket är lovvärt. Ett kuriosum är att den historiska Tempelherreordens medeltida regler (Primitive Rule) innehöll en liten varning kring vin: inga excesser utan moderation.

För den som har annan smak vad gäller vin och orden, så har jag sett att det vin som produceras på Suveräna Malteserordens ägor kring Lago Trasimene och Castello di Magione (stormästares sommarresidens) både här och där på Internet. Det verkar dock inte finns någon svensk importör än.

Samplex AB har för övrigt flera intressanta viner i sitt sortiment. Min favorit är nog det lite finurliga Gaffelvinet för Neptuni Orden, baserat på ordens treudd. Kanske något för de olika vinordenssällskapen – Vinskänksmagistraten Carlskrona Vinorden och La Confrérie des Chevaliers du Tastevin – att titta närmare på.

2 tankar på “Riddare och vin

  1. Broder! Kan jag ”stjäla” dina kommentarer (med dig som ursprungsman givetvis) och posta på Malmö frimurarsamhälle, bröderna till gagn och upplysning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.