Bal första hälften av 2014

Bal är trevligt. Jag tillhör inte toppskiktet av dansörer, men jag gillar verkligen att kunna klä av mig vardagens tråk och tvång, sätta på mig frack, ta fram fickuret och dra det, fundera över vilken cigarr som ska med, njuta av damers och herrars sällskap. Och, förstås, det är en möjlighet att se utmärkelser där de hör hemma, inte i monter eller byrålåda, utan använda av dem som förlänats dem. Samtidigt ska det passa med jobb och familj: det blir därför inte bal så ofta som man kanske skulle vilja.

Det finns dem som har större koll på baler än jag, men t.o.m. jag har noterat att Den stora Oscarsbalen i Guldfoajén på Operan arrangerad av Menuettakademien gick av stapeln i helgen, en bal med lite reenactment-känsla i det att balen ska minna om balerna under den oscarianska eran. Bilderna ger känsla av en svunnen epok!

Oscarsbal 2014 Foto: Atelieri O. Haapala - Neo-Victorian Photography since 2008 http://www.ohaapala.com/
Oscarsbal 2014 Foto: Atelieri O. Haapala – Neo-Victorian Photography since 2008 http://www.ohaapala.com/

Stockholm International Ball – Royal Gala 2014 går av stapeln ikväll: har nu sett att man håller balen In the presence of The International Order of St.Stanislas in Norway. Hm. Det kan ju bli trevligt trots det.

Den Svensk-Österrikiska förening arrangerar ”Balnatt i Wien” den 8 februari: jag har fått propåer från vänner om att delta, men det har inte gått att lösa. Det vore roligt att delta i Ballo dei Cento e non più Cento (där flera av de riddarordnar som finns i ICOC:s register deltar) men det ser inte ut att bli av i år heller, inte heller Johanniterhjälpens bal i Malmö i slutet av mars.

Däremot trillade inbjudningar till Stora Amaranther Ordens bal på Grand Hôtel in i fredags och åtminstone för den balen har frun och jag kunnat lösgöra oss. Något att se fram emot…

Annonser

One thought on “Bal första hälften av 2014”

  1. Samt Johanniterhjälpens bal i Malmö på Ångbåtsbron den 29 mars, inte att förakta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s