H M Drottningen erhåller Dresdner St. Georgs Ordens des SemperOpernballs

RojF noterar på Facebook att H M Drottningen för sitt stora sociala engagemang och sina insatser för demensvård har mottagit en Sankt Georgsorden under sitt besök i Dresden. Varma gratulationer till H M D! Alltid trevligt att arbete belönas efter förtjänst.

Dresdner St. Georgs Ordens des SemperOpernballs är ett förtjänsttecken som sedan år 2006 utdelas till förtjänta personer inom ramen för SemperOpernball (youtubeklipp till vänster kring 2014 års bal) som återupplivades samma år. Ett intressant koncept: balens festligheter sträcker sig ut på Theaterplatz, en fest för hela staden!

Om man översätter utmärkelsen till svenska förhållanden, så är det inte helt olikt det kulturpris som delas ut av Stora Amaranther Orden på Riddarhuset i anslutning till ordens bal, även om S:t Georgsorden är i form av ett bärbart smycke.

Fram till och med 2009 kallades förtjänsttecknet Sächsischer Dankorden des Semper Opernball e. V., men namnet ändrades för att det inte skulle missförstås som en officiell utmärkelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s