I Almedalsveckans spår – modiga medaljerade gutar och gotlänningar

2014-07-01 22.27.41Genom jobbet har jag deltagit i Almedalsveckan 2014 och det har varit en intensiv upplevelse. En byggnad som jag hastat förbi många gånger mellan seminarier och mingel eftersom den är så centralt belägen är Odd Fellow-Ordens vackra hus byggt 1905/06 som passar väl in i omgivningen.

Gotlänningarna får ta emot mycket fastlänningar genom Stockholmsveckan, Almedalsveckan och Medeltidsveckan, vilket fordrar en del tapperhet och mod. Det finns det en hel del av redan bevisat: på sidan Gotlands trupper finns en undersida kring gotlänningar som utmärkt sig för tapperhet och mod utöver vad tjänsten kräver. Det är intressant läsning – gutar och gotlänningar (och säkert även andra svenskar) har deltagit i konflikter och krig som idag är bortglömda och för det fått intressanta utmärkelser. Det är också en lista som sträcker sig ända in i nutiden.

Finns det några i andra landskap som vill göra liknande sammanställning av ex. sturska södermanlänningar eller våghalsiga värmlänningar?

EDIT: när du klickar på länken så kommer du se att det står en 1:a i adressen. Byt gärna till en 2:a eller 3:a för att läsa mer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s