”Riddare” av ”Heliga gravens orden” + ”Sankt Georgsorden” i Sverige

I samband med att tittar runt lite kring förra inlägget ser jag att via bloggen Fake Titles & Orders att Stefan Cernetic har flera ”riddarordnar” som han förlänar. Det går också att via internet hitta minst en person bosatt i Sverige som bär minst ett par av dessa ordnar.

Förklaringen är enkel. Två av Cernetics ordnar bär namn som påminner om högt aktade riddarordnar (klassisk taktik för oäkta riddarordnar, renommésnyltning/förvillning). Det finns flera firmor som tillverkar och försäljer ordenstecken till de äkta riddarordnarna och Cernetics ”riddare” har helt enkelt köpt de äkta ordenskorsen och verkar bära dem utan att någon ändring gjorts (brott mot mönsterskydd, antyder vice ordenskansler för NeapS:tGO Guy Stair Sainty i en kommentar på Fake Titles & Orders).

Det finns nu minst en person i Sverige som bär kungl. Neapolitanska Konstantinska Sankt Georgsorden och Påvliga Heliga gravens ordens kors i Sverige som inte är riddare av dessa ärevördiga riddarordnar, utan en oäkta variant. Tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s