Garnisonsmuseet i Skövde

Skam att sägandes innebär sommarens mailrensning att jag hittar material till arnell.cc som borde lagts upp för länge sedan och som jag kommer att lägga ut så småningom, men även en del mail som fungerar till bloggen. Lägger ut efter hand, här är ett från Hans:

-1

Garnisonsmuseet i Skövde hade, innan det packades ned för förflyttning till Axevalla utanför Skara, en mindre utställning om ordnar, medaljer och märken som var/är godkända att bära till uniform.

Jag hade förmånen att få vara med och utforma den. Vi arbetade med montrar som visade ett urval av förtjänstmedaljer (museets egna och tillfälligt inlånade) samt ett stort urval av färdighetsmärken (skyttemärken, fältidrottsmärken, sjukvårdsmärke, brandförsvarsmärke m.m.). Tiden medgav inte att undersöka möjligheterna att via KMO eller Armémuseum inlåna ordnar så där fick vi uteslutande arbeta med en fotoutställning. Slutligen fanns en grupp skyltdockor som iförts paraduniformer från olika tidsepoker där olika ordnar och medaljer förevisades i original, miniatyr (mässuniform) samt släpspänne. Bifogar en bild.

Om utställningen kommer att återskapas i det framtida Garnisonsmuseet i Axevalla är osäkert, med det var trots allt kul att få vara med och arbeta fram utställningen.

Ja, hur gick det? Håller tummarna för att något ändå blev av…

Annonser

One thought on “Garnisonsmuseet i Skövde”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s