Ordenshösten 2015

Det är en intensiv ordenshöst med många spännande nyheter. Här kommer axplock av evenemang som går av stapeln under den närmaste tiden framåt.

  • Generalkapitel för de kungliga italienska riddarordnarna i Geneve helgen den 26-27 september. En av programpunkterna är ett besök till klostret Sankt Mauritius i Agaune som firar 1 500 år i år. Två svenskar kommer att antas till riddare av kungl. Italienska Sankt Mauritius- och Lazarusorden. Det gör att det finns ca fem svenska riddare totalt.
  • Generalkapitel för de kungliga portugisiska riddarordnarna i Fátima/Santiago de Compostela den 26-27 september (i anslutning till Sankt Mikaelsdagen), där minst två svenska riddare och en dam av kungl. Portugisiska Sankt Mikaels av vingen orden kommer att antas, varav en professbroder, en professyster och en hedersbroder i brödraskapet av samma orden. Totalt sett finns då ca 10-15 medlemmar i Sverige.
  • Nordiska Malteserhjälpen har sitt tredagarsevenemang helgen den 30 oktober-1 november, med bl.a. bal på Riddarhuset den 30 oktober (nåde den, som bär en självutnämnd riddarorden där.)
  • Innocenceorden firar sitt 250-årsjubileum den 14 november. 800 baldeltagare och de som redan är medlemmar ges förtur till evenemanget framför recipiender.
  • Kungl. brödraskapet av Sankt Mikaels av vingen orden håller, enligt sin webbplats, samma kväll en högtidsmiddag för medlemmar och vänner på van der Nootska palatset.

Händer mer saker, något ordenssällskap? Hör av dig i så fall i kommentarsfältet!

Annonser

One thought on “Ordenshösten 2015”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s