Middag i Sankt Mikaelsorden 2015

Som synts på Kungl. brödraskapets av Sankt Mikaels av vingen orden webbplats avhölls förra helgen en högtidlig middag på van der Nootska palatset på Södermalm. Detta var första gången som en vidare krets av svenska vänner var inbjudna och kan ses som en del av att brödraskapet och orden nu har en liten men stabil etablering i Sverige. Det förstärktes strax före middagen genom två nya riddare mottog investitur, en dam och en kommendör återknöts till brödraskapet efter ett vilande medlemskap och slutligen att domaren (=ordföranden), Director Magnus Carlsson  befordrades till kommendör av kungl. Portugisiska Sankt Mikaelsorden (KPS:tMO) för väl uträttat arbete, så även vice domaren, majoren Lars Jönsson.

Totalt omfattar det kungl. brödraskapet en kaplan tillika ledamot av andliga ståndet av PS:tMO, två systrar tillika damer av PS:tMO samt tretton bröder, varav ett storkors, fyra kommendörer och åtta riddare, med en genomsnittlig antagning av nya medlemmar på runt 3-4 personer årligen .

Med frackmiddagen förbi återgår Kungl. brödraskapet av Sankt Mikaelsorden till den mer blygsamma men mer centrala verksamheten. Nästa arrangemang i Kungl. brödraskapets kalender gäller en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela, vilket är en viktig del av de olika nationella brödraskapens och ordens inre liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s