Inför Nobelfesten 2015

Snart är det dags, och glädjande nog toppar ett av bloggens äldre inlägg om Nobelfesten 2012 med tips om hur man bör – och inte bör – bära utmärkelser. Jag har heller aldrig fått så många frågor från privatpersoner via e-mail (jonas å arnell.cc) om vilka utmärkelser de ska bära, och hur: från studenter till militärer. Kul! Omsorgen om att rätt bära utmärkelser är på väg tillbaka.

Männens frackar är – som jag tidigare konstaterat i samband med att jag skrev om kvinnligt bärande av utmärkelser – rätt tråkiga. Vad skulle hända om man kommenterade männen lika mycket som kvinnorna vid ex. Nobelfesten? Ett lysande exempel från broderfolket i öst (tack Martin för tipset!): ett kort videoklipp kring hur det skulle vara Om män var kvinnor på slottsbalen (P.S. Kommentatorernas ord prenika/prenikor är äldre finlandssvenskt/finskt uttryck för ordenstecken/medalj).

Annonser
Det här inlägget postades i Faleristik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inför Nobelfesten 2015

  1. Greger skriver:

    Bra där, herr Arnell!

    Jag tycker att SVT borde låta dig kommentera utmärkelser på Nobelfesten, tycker att förra årets blogginlägg visar att det skulle kunna vara intressant kuriosa. Skärpning @svt @nobelfesten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s