Inför Nobelfesten 2015

Snart är det dags, och glädjande nog toppar ett av bloggens äldre inlägg om Nobelfesten 2012 med tips om hur man bör – och inte bör – bära utmärkelser. Jag har heller aldrig fått så många frågor från privatpersoner via e-mail (jonas å arnell.cc) om vilka utmärkelser de ska bära, och hur: från studenter till militärer. Kul! Omsorgen om att rätt bära utmärkelser är på väg tillbaka.

Männens frackar är – som jag tidigare konstaterat i samband med att jag skrev om kvinnligt bärande av utmärkelser – rätt tråkiga. Vad skulle hända om man kommenterade männen lika mycket som kvinnorna vid ex. Nobelfesten? Ett lysande exempel från broderfolket i öst (tack Martin för tipset!): ett kort videoklipp kring hur det skulle vara Om män var kvinnor på slottsbalen (P.S. Kommentatorernas ord prenika/prenikor är äldre finlandssvenskt/finskt uttryck för ordenstecken/medalj).

En tanke på “Inför Nobelfesten 2015”

  1. Bra där, herr Arnell!

    Jag tycker att SVT borde låta dig kommentera utmärkelser på Nobelfesten, tycker att förra årets blogginlägg visar att det skulle kunna vara intressant kuriosa. Skärpning @svt @nobelfesten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.