Serafimerringning 12/3-16

Enligt Expressen (tack för tipset Lars!) begravs serafimerriddaren H.H. Johann Georg, Prins av Hohenzollern i Tyskland lördagen den 12 mars. Det betyder att man i Sverige samma dag kommer att uppmärksamma den bortgångne serafimerriddaren.

Prinsens serafimersköld kommer att föras från ordenssalarna på Kungl. Slottet via Västra valvet och inre borggården ca 11.45 via Storkyrkobrinken med slutmål Riddarholmskyrkan. Skölden föres av någon från Kungl. Maj:ts Orden, troligen vice ordenskansler, professor Staffan Rosén, med hedersvakt från Livgardet.

Efter postering av vakt och uppsättning av skölden på tillfällig hedersplats i kyrkan kommer serafimerringning att ske under en hel timme, mellan kl. 12-13. Allmänheten har tillträde till kyrkan, som annars är stängd annat än på sommaren.

Mer information kommer säkert direkt från Kungl. Hovstaterna de närmaste dagarna. Hoppas att så många som möjligt passar på att hedra Prinsens minne genom att följa och delta i minnesstunden.

EDIT: Jag hade ingen möjlighet att närvara själv dessvärre, men en korrigering mot ovan är att det var ordensintendenten, RCXIII:sO KNO Tom C. Bergroth som ledde ceremonien, och utöver grenadjärsvakten deltog musikkårister. Expressen har noterat händelsen.

One thought on “Serafimerringning 12/3-16”

  1. Som synes på wiki-sidan var Prinsen rättsriddare av kungl. Neapolitanska S:t Georgsorden: det finns en handfull riddare av denna riddarorden i Sverige, hoppas att de noterar sin fallne ordensbroder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s