PRV avslog S.H.O.S.J.

Den självutnämnda riddarorden Sovereign Hospitaller Order of Saint John of Jerusalem, Knights of Malta c/o en svensk överstelöjtnant har 2017-08-25 fått avslag på sin utökade varumärkesansökan med ordens vapen, krönt av kunglig krona med vapentält samt texten UT UNUM SINT. 

Invändningen gäller den slutna kronan, som är förväxlingsbar med den svenska officiella kronan. Därmed kommer ansökan i konflikt med lagen om skydd för vapen och vissa officiella beteckningar. 

S.H.O.S.J. har sedan 2013 haft ett liknande varumärke registrerat, vilket dock gjordes utan erforderligt hörande av Riksarkivet. Oklart i beslutet om även det faller, då även detta vapen har en sluten krona. Riksarkivets invändning i den utökade ansökan är lika giltig för det först antagna varumärket, varför registreringen borde falla.

Äkta riddarordnarna Johanniterorden i Sverige och Suveräna Malteserorden har gjort olika varumärkesregistreringar för att förhindra renommésnyltning av självutnämnda riddarordnar, vilket man alltså inte behövde gå in på i det aktuella fallet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s