Unga medaljörer: 3xPatrSGM2

I Uppsala finns en datorträff kallad Birdie. Till skillnad mot ex. Dreamhack drivs denna helt av ideellt arbete genom Föreningen Birdie och den är Sveriges största och äldsta ideellt baserade datorträfff.

Det som varit roligt i år var att Föreningen Birdie skickat in medaljförslag på tre personer till Kungl. Patriotiska sällskapet, vilket bifölls. Det rör sig om medaljen ”för betydande gärningar” och tidsrymden 20 år. Kungl. Patriotiska sällskapet valde att bevilja ansökan: av de cirka 12-14 medaljer som delas ut årligen ”för betydande gärningar” gick alltså tre till Föreningen Birdie.

Det intressanta och glädjande i sammanhanget var att personerna i fråga är unga, ännu inte fyllda 40 år. De började engagera sig i Föreningen Birdie genom förtroendeuppdrag i tidiga tonår, de har hållit fast vid sitt engagemang och de har löpande fått förtroende att inneha förtroendeuppdrag och har, vid sidan av Birdie (kanske även till följd av engagemanget i Birdie), haft en framgångsrik professionell karriär inom IT-sektorn. Jag tycker att det är mycket glädjande att Kungl. Patriotiska sällskapet valt att se till förtjänst och sammanhang och mindre till ålder. Det ger en signal om att man inte behöver vara medelålders för att erhålla en medalj. Även ideellt arbete redan i tonårstiden kan i slutänden vara guld värt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.