Bhumibols serafimerringning 26/10

Idag är det läge att ta en långlunch, därför att framlidne kung Bhumibols serafimerringning kommer att vara något exceptionellt!

Åk till Kungl. Slottet så att du är vid inre borggården vid 11.45. Kl 11.55 kommer först trumslagare med förstämda trummor, därefter militär hedersvakt med kung Bhumibols serafimersköld. Därefter thailändsk diplomatisk personal samt Kungl. Maj:ts Orden.

Den thailändske ambassadören har valt en högre formalitetsgrad än kostym (stor uniform) för att markera särskild aktning mot den avlidne kungen, samt ambassadörens entourage: det medför att även främsta företrädarna i Kungl. Maj:ts Orden valt högre formalitsgrad än kostym (jaquette).

Efter denna grupp kommer flera hundra thailändska medborgare. De flesta har föranmält deltagande via ambassaden och organiseras i led utanför Västra valvet av ambassadpersonalen, ansluter till processionen ett antal meter bakom denna. Därefter ansluter övriga intresserade.

En nyhet att så många från det berörda landet via ambassaden föranmält intresse att deltaga, som hänger samman med att kungens begravningsdagum varit känt i nästan ett års tid.

Processionen kommer att gå ner till Riddarholmskyrkan, där klockan kommer att ringa mellan kl 12 och kl 13. En parentation över den avlidne serafimerriddaren kommer att läsas, och under denna står alla närvarande i kyrkan.

Serafimerringningen har väckt stor uppmärksamhet i Thailand, och thailändsk tv kommer att följa detta exceptionella evenemang.

För egen del sitter jag på en kursgård utanför Stockholm så jag missar denna begivenhet. Gå i mitt ställe! 😉

Läs mer på kungahuset.se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s