Ny VD Svenska Medalj AB – och en kvarts miljon

För några år sedan bytte Kungl. Maj:ts Orden leverantör av ordnar, från Lars Kjellander ordensateljé till Atelier Borgila AB under ledning av Henrik Ingemansson. Ett delvist skifte har nu även skett på medaljsidan.

img_0379Svenska Medalj AB i Eskilstuna övertog en hel del materiel vid Myntverkets nedläggning (genom bl.a. Myntverket vänners och Richard Nyströms försorg) och etablerade sig som en högkvalitativ tillverkare, med uppdrag som inkluderar Konungens medaljer, Nobelmedaljerna och GMnor. Från 2008 till december 2018 leddes företaget av Erik Åberg; Erik och Bengt Qvarnström vid företaget var ägare. Därefter har Eriks aktier köpts av Robin Gustafsson och Olle Qvarnström, Bengts son: Robin är numera VD för företaget och levererade igår till KMO de medaljer som ska överlämnas av Konungen kommande veckor. Det var spännande att se en helt nypräglad SerafGM – Svenska Medalj har igår släppt bilder på det aktuella exemplaret, så även jag kan dela med mig av en bild – samt de nya Kon:sGM5 för idrottslig förtjänst, vilka har en liten extra idrottslig knorr.

I övrigt är det spännande att titta på besöksräknaren just nu: precis över 100 000 besökare har läst sidorna nästan 250 000 gånger sedan starten för sju år sedan. För närvarande läses bloggen dagligen av i genomsnitt 60 besökare, som besöker runt 120 sidor (Å ena sidan säkert en hel del återbesökande, å andra sidan registreras dem som går in på förstasidan och läser flera inlägg genom att enbart skrolla ner som endast ett sidbesök). Så länge den information kring faleristik som jag delar med mig av läses, så fortsätter jag att skriva. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.