jonar242 m/99

Som ett led i att ordenskanslisten Anna Lilliehöök närmar sig pensionsdagen rensar hon gamla handlingar: för en månad sedan fick jag ett utkast till svar på ett brev jag skickat i 00-talets början och idag fick jag ännu en intressant bunt ihopsatt med ett gem.

Bunten bestod av mitt originalbrev med bilagd utskrift av min webbplats, Annas handskrivna svarsutkast samt ordenskansler Per Skölds svar i kopia. Mitt brev är odaterat men poststämplat 1999-02-01 – när jag var grundskollärare Ma/NO i en klass fyra på Hedvig Eleonora skola.

Fascinerande i flera delar: dels skrev jag för hand, dels att jag kontaktade KMO om att min webbplats fanns, att den både hade information om de svenska riddarordnarna och att den hade e-mailadresser till de olika politiska partierna i riksdagen för att kunna påverka partierna i ordensfrågan. Ganska starkt jobbat på bara elva månader.

Min nya del på webbplatsen var startpunkten på en liten lobbykampanj 1999 som ledde till att KD för första gången motionerade i ordensfrågan hösten 1999 genom riksdagsledamoten. Inger Davidson, och när jag hamnade i anställningsintervju våren 2000 för en tjänst som politisk sekreterare i KD:s riksdagskansli så undrade mina intervjuare, dåvarande riksdagsledamöterna Maria Larsson och Dan Kihlström om det inte var jag som hade varit så aktiv i att lobba mot partierna i ordensfrågan? Vilket – vid sidan om goda arbetsprover – ledde till anställning och att jag såg till att KD:s olika riksdagsledamöter höll frågan levande genom återkommande motioner.

Så intressant också att ordenskanslern lyfter fram att Kungl. Hovstaterna har en webbplats och att den ska kompletteras med information om de svenska riddarordnarna och de kungl. medaljerna. Det tog några år till, tror det var 2003 som man kom till skott.

Mycket rolig titt i en tidskapsel, att som 50-årig ordensamanuens med ansvar för bl.a. webb se tillbaka på sig själv som 30-årig driftig webbskribent. Lite skämskudde – men mest roligt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.