Uppdatering av arnell.cc m.m.

Bara en kort notis om att jag ska försöka återstarta underhållet av http://arnell.cc/. Jag har i princip inte gjort något på fem år, och det finns massor med backlogg.

Först har jag gjort ett par svep med motorsågen:

  • Jag tagit bort sidan om de kungl. svenska riddarordnarna och Kungl. Carl XIII:s orden ut menyn. Eftersom Kungl. hovstaternas först registrerade domän royalcourt.se först 2002 lade upp information från Kungl. Maj:ts Orden, så stod min webbplats för lite av en pionjärinsats 1998-2002, men numera har informationen åldrats och andra webbplatser (KMO, Wikipedia m.m.) finns som har bättre information och bildmaterial.
  • Jag har också, något sent, tagit bort sidan som uppmanar till lobbyism i ordensfrågan. Då en bred majoritet i Sveriges riksdag har tillkännagett för regeringen att en parlamentarisk kommitté borde se över bl.a. regeringens och myndigheters medaljer och utmärkelser i en anda som är positiv till de kungl. svenska riddarordnarnas återinförande som belöningsmedel för svenskar och andra, så finns i nuläget inget behov av ytterligare lobbyism: kugghjulen är satta i rörelse.
    Ett tillkännagivande är den lägsta graden av styrning från Sveriges riksdag till regeringen, men den konstitutionella praxisen är att regeringen förr eller senare måste tillgodose önskemålen i riksdagens tillkännagivande. Från det att tillkännagivandet är lämnat till regeringen i en riksdagsskrivelse pågår – i större eller mindre omfattning – förarbete inom regeringskansliet vad gäller utredningsdirektiv och ledamöter i utredningen och inget behov av lobbyism föreligger, därför inte heller något behov av min webbsida.
    Den konstitutionella praxisen säger också att om regeringen menar
     att tillkännagivandet måste lämnas utan åtgärd, så måste detta i så fall uttryckligen att meddelas riksdagen. Men med tanke på att regeringsbärande partier är del av överenskommelsen, har jag svårt att se att tillkännagivandet inte tillgodoses inom mandatperioden.
  • Jag hade en tanke att föra över hela arnell.cc till jonar242.wordpress.com men jag tror att det blir svårt. Möjligen parallelpublicerar jag om riddarordnar på båda platserna, men låter att om ordenssällskap stå kvar på arnell.cc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.