medalj.nu somnar in

Enligt medalj.nu Facebooksida kommer medalj.nu att upphöra vid månadsskiftet november-december. Bakgrunden är dels kostnaden för att ha en så stor databas med ett närmast oändligt bildmaterial rullande, dels att den tekniska lösningen är föråldrad. Något nytt skulle behöva göras från grunden och det finns varken tid eller pengar, då herrarna bakom sajten – Peder Peterson, Lars Jönsson och Christopher Ekström – befinner sig mitt i livet och har fullt upp.

Det har varit väldigt roligt att som administratör sedan 2011 kunna bidra till en sådan intressant och viktig faleristisk webbplats. Domänen registrerades 22 december 2006 och sajten kom igång kort därefter: på web.archive.org är den tidigaste hämtningen av sajten från 7 maj 2009 och redan då är 4 418 bärbara utmärkelser inlagda. Två framlidna administratörer är värda att nämna, officerarna Per-Olow Sandberg och Rolf Hertler. På senare tid har Richard Nyström och Mikael Sundbom stått för mycket av tillskottet.

Tråkigt att databasen inte riktigt hann in i tonårstiden, den stannar på 12 år, 11 månader och några dagar. Frid över dess minne!

1 tanke på “medalj.nu somnar in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.