Ny bok om Kungl. Patriotiska Sällskapets medaljer

För ett par år sedan hörde jag talas som att Kungl. Patriotiska Sällskapet hade dragit igång ett bokprojekt kring sin medaljutgivning från 1700-talet till idag, tillsammans med sällskapets hedersbelöningar.

I tisdags presenterades boken, som är skriven av litteraturvetaren Bengt Gustaf Jonshult – vilket jag tror är mycket bra, perspektiven blir faleristiskt sett mycket bredare då – och boken är formgiven av hans fru, Lisa Lanning. Det är en mycket gedigen bok med ett rikt bildmaterial.

Presentationen ägde rum i samverkan med Kungl. Maj:ts Orden på Slottsbacken 2. Efter inledningstal av ordenskanslern, professor Svante Lindqvist och ordförande för Kungl. Patriotiska Sällskapet, kabinettskammarherren och fv riksarkivarien Erik Norberg, så presenterade Bengt Gustaf Jonshult boken och arbetet bakom densamma. Bokpresentationen avrundades med att de närvarande förevisades ordenssalarna på Kungl. Slottet genom ordensintendentens vid Kungl. Maj:ts Orden m.m. Tom C. Bergroth försorg.

Bland de besökande sågs bl.a. ordförande för syskonorganisationen Kungl. Sällskapet Pro Patria Marianne af Malmborg och jag hade också förmånen att få stöta ihop IRL med Kim Johansson alias medaljBlogg, som jag nog inte haft nöjet att träffa i person tidigare. Mycket trevligt!

Den som är intresserad av boken kan vända sig till Kungl. Patriotiska sällskapets kansli. Den kostar 275 kr.

Edit: länk till DN Stockholms/Epsteins STHLM artikel om bokreleasen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.