Rhombus – ett företag för ordnar

I veckan som gick mötte jag upp friherre Otto von Schwerin, tidigare riddarhussekreterare, på hans kontor i närheten av Karlaplan. Otto driver företaget Rhombus AB – namnet är en anspelning på den röda romben i det friherrliga släktvapnets hjärtsköld – som verkar inom det faleristiska fältet. 

De två huvudsakliga benen i verksamheten handlar om tyg och metall, och på bilden syns ett litet axplock av vad företaget kan erbjuda: ordensband, slipsar, glacéhandskar, maskinbroderade fanor, skopåsar, ordenstecken, manschettknappar och pins. Men det finns även en god kontakt inom kinesiskt porslin, som gör att Rhombus kan erbjuda fint porslin med tryck, ex. vapenporslin. Likaså kan företaget erbjuda graverat glas. Bland kunderna märks ett antal av de större ordenssällskapen (Svenska Frimurare Orden, Coldinu Orden, Odd Fellow-Orden) samt olika sällskap och föreningar (Sjöofficerssällskapet i Stockholm).

En av Rhombus stora fördelar är att företaget kan leverera hög kvalitet i korta serier. Det behövs inte stora volymer innan tillverkningen kan dra igång, utan det går att göra till exempel fyra exemplar av en helt unik manschettknapp för ett par tusenlappar.

Via Rhombus webbplats och Rhombus Facebooksida kan man få inblick i utbudet. Den som är intresserad av att låta tillverka något kan nå Rhombus via 070-726 80 38 eller  ovs /a/ rhombus.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.