Bert van der Lans 72:a Nijmegenmarsch?

I en artikel i Gelderlander (12/3) intervjuas Bert van der Lans, 87 år, som avslutat  Nijmegenmarschen 71 gånger och innehar rekordet för flest antal genomförda Nijmegenmarscher.

Under 2019 hade Bert van der Lans påbörjat sin 72:a fyradagarsmarsch när katastrofen inträffade. Efter den första marschdagen åkte han hem med cykel och fick plötsligt bromsa hårt för en annan cyklist. Han föll och fördes till sjukhus med ambulans med brutet nyckelbenet och var tvungen att bryta.

År 2006 avbröt arrangörerna marschen p.g.a. värmen, så med 2019 års incident har Bert van der Lans startat 73 gånger. Första gången 1947 som 15-åring.

Han har inte registrerat sig än, sista dag för registering är 27 mars. ”Jag har varit upptagen med andra saker: jag har varit gift i 60 år. På lördag är det firande till vilket vi har bjudit in femtio personer. När det är gjort registrerar jag mig, meddelar Van der Lans.

Han känner sig inte helt frisk: ”Jag har en mild form av Parkinson, men jag ska se om det fungerar. Varje dag är bättre än förra. Jag tar mediciner och med det håller jag det ganska stabilt. Snart har jag min första träning.” Van der Lans fyller 88 år i slutet av maj. ”Jag har redan lärt mig att inte gå så fort längre.”

Det finns fortfarande cirka 3 500 startbiljetter tillgängliga för Nijmegenmarschen, som kommer att hållas 21 till 24 juli. Räknaren för antalet registreringar var 45 557 på torsdag morgon, medan det finns plats för 49 000 deltagare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.