Hedersriddaren Fantomen

undefinedInternet är en lustig sak; man hittar ibland saker som man inte letat efter. När jag som vanligt googlade runt lite kring riddare och riddarordnar så kom det här upp. Ett nummer av Fantomen, som innehåller avsnittet ”Skatten från Rhodos”. Jag kunde inte låta bli, utan gick in på Tradera och lyckades hitta ett ex. som jag köpte. Idag kom det!

Äventyret handlar om den första Fantomen och det förklarar också hur Fantomen fick sitt namn. Som det godas förkämpe blir Fantomen förstås dubbad till hedersriddare av Johannes Döparens broderskap.

Stormästarens namn nämns inte, men den 1:e Fantomen ska ha levt 1516-1566, och han blev Fantomen vid 20 års ålder 1536. Det sammanfaller med stormästaren Fra’ Juan de Homedes, som var stormästare 1536-1553.

Tidningen är nummer 6, 1980 vilket kom kort efter min 11:e födelsedag, men det här numret missade jag. I slutet av 1980 blev jag medlem i Fantomenklubben, men läste egentligen inte Fantomen så mycket därefter. Så mycket roligare att hitta en faleristisk anknytning i vuxen ålder, på liknande sätt som detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.