Veterandagen 2021

I coronatider har även veterandagsfirandet 2021 fått coronasäkra former, med nedskalad närvaro vid Veteranmonumentet bredvid Sjöhistoriska muséet. Veteran- och anhörigorganisationerna hade några bord för att kunna dela ut material, och jag fanns på plats för att representera Svenska Soldathemsförbundet och kunna möta veteraner intresserade av förbundets stödtelefon för veteraner, veterankort.se som förbundet driver på Försvarsmaktens uppdrag samt de PREP-kurser som förbundet ordnar för par inför utlandsmission, likaväl som att möta övrig allmänhet.

Ett antal veteraner valde att ta sig till monumentet över dagen för att minnas och möta andra veteraner, men överlag påtagligt nedskalat.

När jag väl kom hem kunde jag se Försvarsmaktens Veterandagsfirande i YouTube-utsändning från Berga. Med start 1.18.38 ger regementsförvaltare Daniel Nybling vid Veterancentrum föredömligt en bakgrund till medaljer och i synnerhet de som delats ut under dagen, följt av ett inslag från Försvarsmaktens medaljutdelning vid veteranmonumentet som ägde rum på förmiddagen. Försvarsmakten har skrivit om de åtta medaljmottagarna i en sammanfattning över dagen.

Sveriges Veteranförbund brukar av tradition även ha sin medaljutdelning under Veterandagen. I år var det företaget Rekyl som blev Årets veteran, och de tre drivande i krafterna i företaget medaljerades också individuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.