Knapp och kardborre i nacken?

Foto: Stefan Bede 2021

Pandemin fortsätter att hålla Sverige och världen i fast grepp: nya restriktioner idag som påverkar större sammankomster. Ett par sådana för frack som jag tänkt deltaga i, där har jag plötsligt hamnat på reservplats på grund av nya antalsbegränsningar. Fingers crossed! 🙂

För att pigga upp och få läsare att tänka på bättre tider och frackfester framöver, så kommer här tre bilder som jag fick i höstas, med tips på lite hemslöjd.

Hur gör man för att undvika att utmärkelseband om halsen åker upp i nacken? Jo, ett alternativ kan vara en liten tryckknapp på skjortkragen/bandet. Då hålls allt på plats.

Ovan ser man ena änden av bandets avigsida – tryckknappens fästtråd kommer att synas på bandets rätsida, men den fästtråden kommer att täckas av bandets andra ände – det kommer att ligga överlappande och dölja tryckknappens söm. Visas nedan!

Foto: Stefan Bede 2021

Denna lösning kan fungera väl för Kungl. Patriotiska sällskapets stora medaljer – dessa medaljers band är långa och raka, de har raka avslut som antingen är försedda med kardborrband i ändarna (så var det för mig) eller kan förses med kardborrband i ändarna (så var det för Stefan, det var tryckknappar istf kardborrband på hans band), så de är enkla att korta och justera till rätt längd enligt ovan och därefter förses med en liten tryckknapp.

Det finns flera sätt att dels häkta ihop band om halsen i nacken, dels olika lösningar för att förhindra att bandet glider upp över skjort-/rockkanten och det här var kanske något nytt i den diskussionen. Stort tack Stefan!

Foto: Stefan Bede 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.