Om mig

11039391_10152705664976444_611269853_nJag heter Jonas Arnell och är bosatt i Stockholm, till yrket säkerhetschef och konsult med en bakgrund som tjänsteman i utbildnings-, kultur- och arbetsmarknadsfrågor. Driver sedan 1998 en webbplats som beskriver ordnar, dekorationer och medaljer i Sverige mer faktaorienterat och lexikalt. Bloggen är ett mer nyhetsmässigt komplement till webbplatsen. Bägge är ett resultat av en yrkesskada – för någon som i grunden är lärare är nöjet att lära in inget jämfört med nöjet att lära ut: både bloggen och webbplatsen syftar till att ge lite fler personer möjlighet att bära rätt utmärkelser på rätt sätt och lära mer om ordnar och medaljer. Skicka frågor och funderingar till jonas å arnell.cc.

Varför jonar242? Som kårordförande för Lärarutbildningens studentkår vid Linköpings universitet var jag år 1996 med och invigde den nya fakultetsoberoende datasalen ”Knuten” och öppnade ett mailkonto som en del av invigningen. Formeln för mailadresser var standardiserad: tre första bokstäverna i förnamnet, två första i efternamnet samt tre siffror. Siffrorna slogs fram med tre tiosidiga tärningar. Jag slog, plockade snabbt upp tärningarna och meddelade: 242. Tärningarna hade egentligen visat 343 men eftersom jag lyssnade mycket på den belgiska gruppen Front 242, så jag passade jag på att justera utfallet för att få en liten musikalisk referens. Ergo jonar242@… som jag även använt som alias m.m. sedan dess. Bl.a. låg ordenswebbplatsen initialt på hem.passagen.se/jonar242.

PatrSstGM FMGUSM UpplffbSM FSRHSM PåvlHGO:sFK2kl NedNijBK

Visa Jonas Arnells profil på LinkedIn Gå till min Linkedin-profil

7 kommentarer till Om mig

 1. sven simonson skriver:

  Hej!
  Såg i listan om ”Sällskap” en som hette DG. som ska ha funnits i Stockholm och ingeá mer uppgifter.
  Det finns ett sällskap i Östersund med hemsida http://www.dundergubbarna.com
  Invalsförening, snart 100 år. Mycket aktiv.
  Sven
  ****************
  Sven Simonson
  Tunstigen 12
  831 43 Östersund
  Mobil. 070 340 19 42

 2. Björn Sahlin skriver:

  Jonas, hej!
  Kan du hjälpa mig? Jag skriver om en affärsman i Stockholm vid 1900-talets början som hette Allan Abenius. Enligt Svenska släkt-kalendern 1915-16 var han riddare av Franska Hederslegionorden. Jag skulle vilja veta varför. Han var tydligen också kommendör av en orden som förkortas Tun N I. Vad står förkortningen för?
  Hj h Björn S

 3. Ulla Hedström skriver:

  Är detta del av en Frimurarorden?
  La Confrérerie de la Chaîne des Rôtisseurs

 4. Bernt Sunde skriver:

  God morgen! Hvordan tiltaler man en greve? Og hvordan introduseres en greve? For eksempel i skrift og tale? Det er svært få klare regler på dette i moderne Skandinavia (og det kjedelige sosialdemokratiet vil alle skal si ‘Du, deg, jeg, meg osv osv.,’)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s