OT: White Dragon Cut

Blade Runner är min favoritfilm, jag har nog sett den minst 100 gånger vid det här laget. Filmen är speciell eftersom den existerar i flera olika versioner, där varje version har sina fördelar och nackdelar, sina olika stämningar och stilar.

Men det finns ett arbete av ett japanskt fan (alias kazuchoice) av filmen som går utanpå det mesta: http://whitedragoncut.com/. Just innan filmningen skulle påbörjas fanns en slutgiltig manusversion, men eftersom kostnaderna gick överstyr var man tvungen att stryka vissa scener och ändra ordningen på vissa sekvenser för att få en sammanhängande film.

Det kazuchoice har gjort är att mödosamt lägga bortklippningar på nere mot en sekund i rätt ordning i förhållande till manuset, men han har också med dagens teknik kunnat återskapa flera bortklippta scener och lägga till detaljer i scener som ändrar känslan i scenen.

Det som finns nu är version WDC 4, med sikte på att komma ut med ultimata WDC 5 under 2022. På kazuchoice YouTubekanal kan man få smakprov och följa arbetet.