Hovkalender 2017

IMG_0168
Så har den kommit – den nya Hovkalendern. Lite sent utgivningen, men intressant läsning. Det finns inte så mycket att säga om innehållet utöver vad jag skrev om Hovkalender 2016, utan bara en flaggning om att den kommit och att den finns att beställa från riksmarskalkämbetet vid Kungl. Slottet.

Till den här versionen har en del mindre saker korrigerats, bl.a. har man återgått till förkortningen RoKavKMO – under 2016 och något år tidigare har en annan förkortning felaktigt använts. Även R-RJohO är tillbaka, efter att något annat felaktigt använts en tid.

En annan förändring gäller kammarherrarna, ett förtroendeuppdrag inom Ceremonistaten. Antalet kabinettskammarherrar i kalendern är fem och antalet kammarherrar är nio: under 2017 har ytterligare en kammarherre utsetts. Det verkar som att man gått från 4/8 till 5/10, vilket är en intressant utökning.

En tanke på “Hovkalender 2017”

  1. Skönt att detta rättats så att vi kalenderbitare kan få ro. 😉 Dock har man inte ändrat på sista sidan. Där finns de felaktiga förkortningarna kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.