Hovkalender 2017

IMG_0168
Så har den kommit – den nya Hovkalendern. Lite sent utgivningen, men intressant läsning. Det finns inte så mycket att säga om innehållet utöver vad jag skrev om Hovkalender 2016, utan bara en flaggning om att den kommit och att den finns att beställa från riksmarskalkämbetet vid Kungl. Slottet.

Till den här versionen har en del mindre saker korrigerats, bl.a. har man återgått till förkortningen RoKavKMO – under 2016 och något år tidigare har en annan förkortning felaktigt använts. Även R-RJohO är tillbaka, efter att något annat felaktigt använts en tid.

En annan förändring gäller kammarherrarna, ett förtroendeuppdrag inom Ceremonistaten. Antalet kabinettskammarherrar i kalendern är fem och antalet kammarherrar är nio: under 2017 har ytterligare en kammarherre utsetts. Det verkar som att man gått från 4/8 till 5/10, vilket är en intressant utökning.

1 tanke på “Hovkalender 2017

  1. Skönt att detta rättats så att vi kalenderbitare kan få ro. 😉 Dock har man inte ändrat på sista sidan. Där finns de felaktiga förkortningarna kvar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.