Ett decennium!

Så har ett decennium gått sedan jag startade bloggen. Stort tack för alla som läst, kommenterat, lämnat uppslag, skrivit inlägg. Det har varit en givande resa!

Sista året jag arbetade som tjänsteman i KD:s riksdagskansli 2011/12 hade en av ”mina” riksdagsledamöter startat en blogg – ett socialt medium som då slog igenom – för att möta väljarna på ett modernt sätt. Han hade påbörjat arbetet och jag övertog administrationen samt stod för en del uppslag till inlägg. Men det var tämligen få läsare.

Kanske mediet inte föll sig naturligt för partipolitik, men Hur svårt kan det vara? funderade jag då. Jag kunde hantera en blogg rent administrativt genom publiceringsverktyg, jag hade kunskapen och jag hade också en läsekrets genom arnell.cc. Sagt och gjort, den 2 mars 2012 lade jag upp det första inlägget: Några tankar efter frackfesten.

Kul att gå tillbaka och läsa! Jag var på en frackfest för några veckor sedan och jag tänkte på samma sätt, ville skriva liknande typ av inlägg. Inte för att mästra och ha rätt – utan för att ge bärare av utmärkelser möjligheten att känna att de gör rätt, att allt sitter snyggt och korrekt. Kungl. Maj:ts Orden – statschefens ordens- och medaljkansli – har publicerat en handledning för bärande av utmärkelser, men den tycks ännu inte riktigt ha nått ut överallt. Här är därför en länk till pdf:en: Att bära ordnar och utmärkelsetecken. Kort handledning utarbetad av Kungl. Maj:ts Orden 2010 (2:a reviderade upplagan 2019). Ladda ner, skriv ut, läs och förbättra. Sprid och förstärk, ge vidare till alla som har utmärkelser som de kan bära, så att de bär rätt! 🙂

Av olika skäl har inläggsfrekvensen skruvats ned något, jag skriver inte lika ofta som jag gjorde tidigare, men bloggen är en försvarlig bank av inlägg som jag hoppas och tror kan inspirera till läsning och kunskapsutveckling från första inlägget hela vägen till idag.

1 tanke på “Ett decennium!

  1. Fortsätt ditt arbete så kanske vi slipper alla självutnämnda experter inom ordensvästendet som inte själv har några medaljer men hoppar på alla andra och ifrågasätter varenda utmärkelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.